Vaša potovalna agencija, ki nudi ugodne počitnice, smučanje, letalske karte, potovanja, apartmaji in še mnogo več.
Letovanja
Zimovanja
Izleti
Letalske karte
Križarjenja
Letalski prevozi

 

 

Načrtujete obisk Amerike? Ali pa morda želite preživeti konec tedna v Parizu? Ponudba letalskih prevozov je pestra, predvsem pa cenovno  različna in zato zanimiva za vašo denarnico. 

Pošljemo vam najugodnješo ponudbo, ki je lahko odhod iz Ljubljane, Trsta, Benetk, Celovca, Gradca, Zagreba, Munchena, Dunaja …

Vi nam pošljite email ali uporabite naš formular »Vprašajte nas«  na naši spletni strani,

  • napišite  željeno destinacijo,
  • datum odhod in datum prihoda,
  • letališča iz katerega želite odpotovati
  • koliko oseb, če so te osebe otroci, vas prosim še za datum rojstva

in mi vam pošljemo najugodnejšo ponudbo.

Od 1. novembra 2008 morajo ponube za letalske vozovnice vsebovati vse pristojbine, tako da so cene končne.

Pri primerjavi cen letalskih vozovnic z odhodi z bližnjih letališč je treba poleg cene vozovnice seveda upoštevati tudi stroške prevoza do letališča (in nazaj), torej stroške goriva, vinjet, cestnin in cene parkiranja na letališču. Ne smemo pa tudi pozabiti na to, koliko časa bomo porabili za pot do izbranega  letališča.  Ob upoštevanju vsega opisanega se lahko vrstni red najugodnejših ponudb tudi spremeni.

Oddaljenost letališča od Ljubljane  km 

Ljubljana (letališče Jožeta Pučnika) 25

Benetke (letališče Marco Polo) 235

Trst (letališče Dei Legionari) 130

Gradec (letališče Thalerhof) 188

Celovec (letališče Klagenfurt) 89

Zagreb (letališče Pleso) 145

Prtljaga:. Na poletu lahko običajno v letalo vzamemo ročno prtljago, katere seštevek vseh mer ne sme presegati 115 cm (npr. 55 x 40 x 20 cm). Največja dovoljena teža ročne prtljage pri posameznih letalskih prevoznikih je različna, npr. 12 kg (Air France), 8 kg (Adria Airways, Austrian Airlines). Pri italijanski letalski družbi MyAir je največja dovoljena teža ročne prtljage 7 kg, na poletih z Easy Jetom pa veljajo samo omejitve glede dimenzij (največ 55 x 40 x 20 cm), pri teži pa ni ovir. Razlike so tudi pri omejitvah teže prijavljene prtljage. Večinoma lahko s seboj  brez dodatnih stroškov vzamemo 20 kg prtljage. Če naša prtljaga tehta več, letalski prevozniki to zaračunavajo, običajno od 6 do 12 evrov za vsak kilogram dodatne prtljage, lahko pa tudi več. Letalski prevoznik MyAir na primer zaračunava poseben prispevek za vso prtljago (razen ročne). Prispevek je odvisen od njene teže. Tako boste morali npr.  za do 20 kg prtljage doplačati 22 evrov.

CARINTIA Polje 5, SI-2391 Prevalje, Tel.: +386 (0)2 82 40 603, Email: carintia@siol.net